ЖаңалықтарҚоғам
Ыстықта қандай тағам жеген пайдалы?
Atr.kz/11 шілде, 2019 жыл. Аптап ыстық кезінде калийге бай жеміс-жидекті көп мөлшерде жеу керек. Бұл – ауыл шаруашылығы өнімдерінің сарапшысы Нина Зайцеваның кеңесі.
«Жазда аптап ыстықта адам қатты терлегендіктен, ағзада калий жетіспеушілігі болуы мүмкін. Оның орнын толтыру үшін калийге бай жеміс-жидектер жеу керек», — дейді Зайцева.
Сарапшының айтуынша, шабдалы, өрік, қарақат, банан және ананас сияқты жемістер калийге өте бай. Осы жемістерден денсаулыққа пайдасы мол дәрумендер мен микроэлементтер алуға болады, дейді маман.
Дереккөз: РИА Новости