Жарнама
ЖаңалықтарҚоғам

Ыстықта қандай тағам жеген пайдалы?

Atr.kz/11 шілде, 2019 жыл. Аптап ыстық кезінде калийге бай жеміс-жидекті көп мөлшерде жеу керек. Бұл – ауыл шаруашылығы өнімдерінің сарапшысы Нина Зайцеваның кеңесі.

«Жазда аптап ыстықта адам қатты терлегендіктен, ағзада калий жетіспеушілігі болуы мүмкін. Оның орнын толтыру үшін калийге бай жеміс-жидектер жеу керек», — дейді Зайцева.

Сарапшының айтуынша, шабдалы, өрік, қарақат, банан және ананас сияқты жемістер калийге өте бай. Осы жемістерден денсаулыққа пайдасы мол дәрумендер мен микроэлементтер алуға болады, дейді маман.

Дереккөз: РИА Новости

Related Articles

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button