433

Ыстықта қандай тағам жеген пайдалы?

Жаңалықтар Қоғам

Atr.kz/11 шілде, 2019 жыл. Аптап ыстық кезінде калийге бай жеміс-жидекті көп мөлшерде жеу керек. Бұл – ауыл шаруашылығы өнімдерінің сарапшысы Нина Зайцеваның кеңесі.

«Жазда аптап ыстықта адам қатты терлегендіктен, ағзада калий жетіспеушілігі болуы мүмкін. Оның орнын толтыру үшін калийге бай жеміс-жидектер жеу керек», – дейді Зайцева.

Сарапшының айтуынша, шабдалы, өрік, қарақат, банан және ананас сияқты жемістер калийге өте бай. Осы жемістерден денсаулыққа пайдасы мол дәрумендер мен микроэлементтер алуға болады, дейді маман.

Дереккөз: РИА Новости

Пікір үстеу

Э-пошта мекенжайыңыз жарияланбайды. Міндетті өрістер * таңбаланған